Annons
Nyheter

Elevflytt är ännu inte fastställd

Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

FÄRJESTADEN

Om en dryg månad är det sommarlov för eleverna på Färjestadens skola. Då börjar ombyggnationen av skolans lokaler. Men var eleverna ska vara från och med hösten är fortfarande oklart.

Annons

Framför allt handlar det om att flytta lokalen Boken, eftersom platsen där den står ska förberedas för en av den nya skolans flyglar. Det har funnits planer på att förlägga Boken till en gräsplan vid Tallhöjden. Men detta kommer inte att bli av.

– Det var sådant massivt motstånd så det har vi skrindlagt, säger kommunens fastighetschef Tommy Herrloff.

Nu undersöker skolan och tekniska förvaltningen andra alternativ. Det finns som förslag att hyra en extern lokal, men även att ställa Boken vid förskolan Gullvivan eller på skolgården vid Eken. En lösning kan också bli att bussa berörda elever till Skansenskolan i Mörbylånga.

SENARELAGD FLYTT

– Men det här är både en prisfråga och en fråga om hur lärare, elever och föräldrar ställer sig, säger Tommy Herrloff.

Kommer eleverna från Färjestaden att rymmas på Skansenskolan?

– Ja, det handlar inte om så många elever. Det är väl tre klasser som går i Boken.

Tidigare har det sagts att eleverna från Boken måste vara omplacerade i och med höststarten, men förmodligen är detta inte längre nödvändigt.

– Vi börjar med att bygga om nuvarande Björklokalen till matsal. På det sättet kan Boken stå kvar längre in på hösten, säger Tommy Herrloff.

INOM TVÅ VECKOR

Annons

Skolans rektor Magnus Sjöstedt ser gärna att det kommer en lösning så snart som möjligt.

– För vår del är det bättre ju snabbare det här går. Vi från skolans sida har sagt att vi vill ha placeringen av Boken nära skolan, helst på skolområdet.

Kan lärarna planera inför hösten när de inte vet var lokalerna ska stå?

– I detalj går det inte att planera men på det stora hela. Vi kommer att vara proffsiga i detta. Det blir bra i slutändan och till hösten kan jag garantera att vi har en lösning, säger Magnus Sjöstedt.

Tommy Herrloff tror att allt ska vara klart inom två veckor:

– Vi jobbar på det och måste få in lite mer fakta. Vi ska se till det alternativ som är mest praktiskt och politiskt gångbart.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons