Annons
Nyheter

Elever gör egna radioprogram

Nyheter • Publicerad 30 oktober 2006

BORGHOLM

Sedan i september finns en helt ny välutrustad musikdatastudio på Kulturskolan. Studion används av elever i högstadiet och gymnasiet i Borgholm.

Annons

Här får de lära sig att att spela in musik från instrument eller att använda digitalt ljud från instrument och att blanda prator med musik och göra olika inslag. Två reklaminslag är redan klara och de har spelat in en jingel med keyboard och ska lägga på trummor. Målet är ett radioprogram med olika inslag och reklaminslag på cirka en halvtimme som ska brännas ner på CD.

– Det här är kul, säger de, roligare än att spela instrument själv.

Idag finns tre stationer i anläggningen som kommer att kompletteras med ytterligare två.

– Meningen är att studion ska kunna användas till att spela in lokala band och att eleverna själva ska kunna sköta studion fullt ut, säger Oscar Roslund som är gitarrlärare på Kulturskolan. I hans tjänst ingår också att jobba med studion

– Om budgetförhandlingarna går som vi hoppas och vi inte tvingas skära ner på vår verksamhet så kommer vi också att fortsätta med fortbildningen av musiklärare i grundskolan i kommunen, säger rektor P-O Rylander. Vi har också ett projekt på gång i Viktoriaskolan och Köpings skola med minimusicals i några klasser.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons