Annons
Nyheter

Egen golfbana för 4,6 miljoner

Nyheter • Publicerad 23 maj 2008

BREDSÄTTRA

Sugen på egen golfbana? Lägg upp 4,6 miljoner kronor och niohålsbanan i Gåtebo på östra Öland är din.

Annons

– Det lönar sig inte längre, man har inget val, säger Johan Ericksson på Gåtebo.

Långa väntetider, skyhöga greenfee-avgifter, irriterande medspelare - allt golfaren förbannar kan bli ett minne blott för den som till äventyrs har 4,6 miljoner kronor över. För den summan kan 2 490 meter golfbana i Gåtebo bli privat egendom, klinisk fri från störande inslag. På köpet fås mer mark än så, som mäklarfirman Lantgårdar AB något, åtminstone för golfare, brutalt uttrycker saken: Åkermark – Areal 35 ha i ett sammanhängande skifte på del av arealen finns en anlagd golfbana med en niohålsbana. Går enkelt att återställa till åkermark. Betesmark– Areal 42 ha. Lämplig mark för nötkreatur.

Bakom försäljningen finns bistra fakta. En åtta år lång satsning går i graven för bröderna Johan och Peter Ericksson samt fadern Hans i Bredsättra.

OLÖNSAMT

– Det lönar sig inte längre. Över hela landet tappar golfklubbarna medlemmar och här i Gåtebo var vi 870 som bäst, nu är vi knappt 270. Det har rasat de sista åren och enligt golfexpertis kommer ett 40-tal banor att gå i konkurs i år...men det gör inte vi, säger Johan Ericksson.

Denna golfsäsong ska Gåtebo fortsätta som tidigare. Tiden därefter är ett stort frågetecken.

– För mig är det sista säsongen. Det vore synd om golfen inte fortsätter på Gåtebo men är det någon som behöver det för jordbruk så få det bli så. Vi säljer det som både ock och högsta budet gäller, säger Johan med förhållande krass inställning till situationen.

RÄTT NÖJD

– Bittert? Nej, man har inget val. Överhuvudtaget har det varit en spännande satsning där man kan känna sig rätt nöjd med vad som åstadkommits för lite pengar och många arbetstimmar.

Försäljningstanken har funnits ett tag...

Annons

– Jo, men det är först i dagarna vi anlitat mäklare.

På ”www.golf.se” beskrivs som en Gåtebo en ”9-håls ängs- och hedbana” vars ”karaktär med vattenhinder och sina dogleg, passar både hög- som låghandicappade”.

MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons