Annons
Nyheter

Eddie i topp hos (m)

Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

Inte helt oväntat vann Eddie Forsman moderaternas provval i Borgholm, om än med knapp marginal.– Nu väntar nomineringsstämman, men i stort brukar stämman följa resultatet från medlemsomröstningen.

Resultatet av medlemsomröstningen sammanräknades i veckan med följande ”topp fem”:

Annons

Eddie Forsman, 235 poäng, Jan Erici, 227 poäng, Anita Lönegård, 212 poäng, Eva Karlström, 204 poäng, Lars-Martin Johansson, 120 poäng.

– Poängsystemet fungerar som så att den person medlemmen har som etta får tio poäng, tvåan får nio poäng och så vidare, förklarar Eddie Forsman.

Moderaterna har för stunden åtta mandat i fullmäktige, vore medlemsomröstningen även ett kommande valresultat tvingas en av dagens moderatledamöter lämna församlingen; Siw Nilsson.

In kommer i så fall Rolf Edmark, Böda.

– Samtidigt har vi namn att fylla på med längre ned på vår fullmäktigelista, personer som av olika anledningar inte ville vara med i omröstningen. Men dessa namn hamnar givetvis efter de 14 som ställde upp i valet.

Eddie Forsman tippar att resultatet från medlemsomröstningen, där ett 40-tal medlemmar tog chansen att säga sitt, kommer att stå sig väl efter manglingen i nomineringsstämman.

– Tittar vi tillbaka så brukar det inte bli några större förändringar. Man följer medlemmarnas röstning.

Din marginal till tvåan Jan Erici är knapp, enkom åtta poäng.

– Jo, men det var få som röstade, jag hörde siffran 30 procent. Marginalerna är i överlag små . Och jag hade inte blivit besviken över en andra- eller tredjeplats, utan nu kör vi, säger Eddie Forsman och pekar ut moderaternas lokala valfråga nummer ett:

– Jobben. Vi måste försöka skapa fler jobb i kommunen.

I Mörbylånga vann Kent Ingvarsson provvalet före Henrik Yngvesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons