Annons
Nyheter

Dyrt parkera vid busstationen: Blir billigare att betala p-böter

Nyheter • Publicerad 7 juli 2008

BORGHOLM

Den som vill parkera intill busstationen får betala 10 kronor i timmen dygnet runt. Det innebär att det blir billigare att ta en bot, som ligger på 200 kronor än att betala för ett dygn. Om man nu skulle vilja stå så länge på den dyra parkeringen.

Annons

Klagomål har uppstått även på att skyltningen skulle vara dålig. Sommargäster som inte är vana att betala för sin parkering har haft svårt att se avgiftsskyltarna som finns uppsatta både vid den östra och den västra infarten.

– Det kan bero på att skylten vid den västra infarten är på vänster sida. Det var svårt att få upp den på andra sidan på grund av toaletterna och anslagstavlan som finns där, förklarar parkeringsvakten Johan Ljungman, som arbetar för Carparks AB, som har hand om avgifterna till parkeringen intill busstationen.

”FÖR JÄVLIGT”

Samtliga som står på den stora parkeringen tycks vara överens om att det är för dyrt.

– För jävliga priser. Det här hade varit dyrt hemma i Malmö, säger skåningen Jenny Jarnhem, som kommit för att hälsa på sin syster i Borgholm.

Solveig Kark och hennes syster Margareta bor i Mörbylånga över sommaren men är i Borgholm över dagen för att äta kroppkakor och njuta av solen.

– Det är lite häftigt med tio kronor i timmen. Det hade vi tyckt i Stockholm också, säger hon.

CIRKULATION

Det kan finnas en vettig förklaring med att inte bara ha gratisparkeringar i en sommarstad som Borgholm.

– Med en avgiftsbelagd parkering får du mer cirkulation. Folk står inte lika länge och därmed blir det lättare att hitta en plats, säger Johan Ljungman.

Han tycker att borgholmsborna ska vara nöjda med sina parkeringar, eftersom det finns mycket parkeringsplatser och tydligt utmärkta hjälpmarkeringar och skyltar. Han blir dock lite fundersam när jag nämner att avgisftsskylten vid den västra infarten är lite svår att se eftersom det är en väldigt snäv vinkel till den. Sagt och gjort, den handfaste Johan Ljungman tar tag i stolpen och vrider den 45 grader. Nu är det nog ingen som missar skylten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons