Annons
Nyheter

Dubbelmordet: Frikänd hotad

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

NORRA ÖLAND

Den man från norra Öland som häktades och åtalades för dubbelmordet i Byxelkrok får 275 000 kronor, bland annat med motiveringen att han utsatts för flera hot.

Annons

– Det finns en anmälan rubricerad olaga hot, säger kriminalinspektör Svante Thörnqvist.

Åtalad och för dubbelmord – och hotad. Ett av motiven till det stora skadeståndet var hotbild.

– Vid bedömningen har Justitiekanslern även beaktat att massmediebevakningen kring frihetsberövandet var så ingående att personer i NN:s omgivning lätt kunde bilda sig den uppfattningen att NN var skyldig och att han, förmodligen som en följd av detta, fick utstå allvarliga hot, skriver JK i sitt beslut där den mordåtalade mannen från norra Öland får 275 000 kronor i skadestånd av staten.

POLISANMÄLAN

Enligt Svante Thörnqvist, utredare av dubbelmordet i Byxelkrok och vid ett flertal tillfällen förhörsledare i förhören med den mordmisstänkte, finns en polisanmälan om hot.

– Jag har den här, rubriceringen är olaga hot och inkom den 25 juli. Anmälare är han själv. Det är en anmälan och handlar om hot vid ett tillfälle, mer än så kan jag inte berätta, säger Svante Thörnqvist och passar på frågor om hotets innehåll och hur det framförts.

– Nej, det kan jag inte kommentera. Men utredning pågår och det är omöjligt att säga när den blir klar.

Inte heller mannens advokat Claes Möllersten vill kommentera hoten mot sin klient.

– Det är ingenting jag kan uttala mig om.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons