Annons
Nyheter

Dödsolycka söder Algutsrum

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

ALGUTSRUM

Vid 16.30-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en singelolycka med dödlig utgång på väg 136 ett par kilometer söder om Algutsrum.

Annons

Föraren, en man i 80-årsåldern, skar av hittills okänd anledning ned med sin bil vid sidan av vägbanan. 130 meter längre fram mot Algutsrum frontalkrockade bilen mot ett träd. När Räddningstjänsten kom till platsen var den fastklämde mannen inte vid medvetande.

– Vi utförde hjärt- och lungräddning men han visade inga livstecken, berättar räddningsledare Roger Andersson.

Under räddningsarbetet, som pågick omkring en timme, bildades långa bilköer mellan Ölandsbron och olycksplatsen.

VAJERRÄCKET ETT PROBLEM

Olyckan skedde på den vägsträcka som i januari utrustades med vajerräcke, vilket gjorde att Räddningstjänsten blev tvungna att skicka en bil från vardera håll för att inte riskera att hamna på fel sida om mitträcket.

– Räckena kan medföra vissa operativa problem. Hade olyckan skett på den enfiliga sidan kunde det blivit svårt att komma förbi, konstaterar Roger Andersson, som dock påpekar att man får väga detta mot det faktum att vajerräckena faktiskt kan rädda liv.

Det gjorde de dock tragiskt nog inte i detta fall.

JAN L LINDGREN

Fotnot:De anhöriga har i skrivande stund ännu ej underrättats. Den omkomne var dock ej hemmahörande på Öland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons