Annons
Nyheter

Direktflyg Kalmar till Thailand

Nyheter • Publicerad 14 januari 2008

KALMAR

Kommande vintersäsong startar Ving direktcharter från Kalmar Airport till Phuket. I dagsläget planeras det för en avgång med avresa 6 februari 2009 och hemresa två veckor senare. Det betyder att avgången sammanfaller med sportlovet som är en av årets populäraste semesterperioder. Totalt handlar det om 360 platser.

Annons

– Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda kalmarborna (och även ölänningarna får man förmoda, reds anm) en egen Thailandscharter, direkt från ”hemmaflygplatsen” till svenskarnas favoritresmål nummer ett, Phuket. Att slippa omvägen via Stockholm eller Göteborg sparar många värdefulla semestertimmar, säger Lisa Lenneman, informatör på Ving.

STÖRSTA PLANET

Thailand har på kort tid blivit svenskarnas favoritresmål vintertid och efterfrågan på resor är rekordstor. Ving har på bara två år fördubblat sitt utbud av resor och erbjuder till vintern 2008/2009 direktflyg från elva flygplatser i Sverige, bland annat Kalmar där en A330-200 från Vings eget flygbolag MyTravel Airway kommer att flyga 360 resenärer direkt till den populäraste semesterön Phuket. Aldrig tidigare har en så stor flygmaskin trafikerat Kalmar flygplats .

VD Hans Hjertonsson på Kalmar Airport, ser mycket positivt på nyheterna.

– Vi är mycket glada över att Ving nu satsar rejält på Kalmarregionen. Ving har funnits med i flygplatsens charterutbud regelbundet sedan 1996 och gett åtskilliga tusental personer möjlighet att härifrån snabbt ta sig till Kanarieöarna och flera andra attraktiva resmål för rekreation och kulturella upplevelser. Vi är mycket nöjda med Ving som en resursstark, erfaren och pålitlig researrangör, säger Hans Hjertonsson.

SKA UTVÄRDERAS

– Satsningen på Thailand direkt från Kalmar Airport med en flygplanstyp som vanligen är förbehållen storflygplatserna, talar för ett ömsesidigt förtroende och en stark tilltro från Vings sida på goda marknadsförutsättningar i vår region för den här större typen av researrangemang. Det är min övertygelse att Ving inte kommer att bli besvikna. Ledning och medarbetare på flygplatsen kommer att ge sitt yttersta för ett lyckat genomförande, fortsätter Hjertonsson.

Om det blir fler avgångar till Thailand från Kalmar än den som nu är planerad kan Ving i dagsläget inte svara på.

– Vi börjar med denna avgång, därefter får vi utvärdera om det finns möjlighet att fortsätta, säger Lisa Lenneman.

Ving erbjuder även direktcharter från Kalmar Airport till Gran Canaria (25 avgångar under perioden 13 oktober 2007–29 mars 2008), Mallorca (åtta avgångar under perioden 13 oktober 2007–29 mars 2008) och Chania/Kreta (24 avgångar under perioden 24 april 2008–2 oktober 2008).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons