Annons
Nyheter

”Det har varit så fel att det liknar ingenting”

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2011

MÖRBYLÅNGA

Upphandlingen som ledde till att Tvättcenter Rent AB vann Mörbylånga kommuns leasingavtal på dryga 20 miljoner kronor gick inte korrekt till.

Annons

Nettotaxis vd Ulf Gryfelt är nöjd över förvaltningsrättens dom.

Särskilt förvånad är han inte.

– Det har varit så fel att det liknar ingenting, säger Ulf Gryfelt, vars Nettotaxi var ett av företagen som förlorade den första upphandlingen.

Mörbylånga kommun annonserade om leasingavtal, men ville sedan inte stå som ansvariga för bilarna enligt trafikförsäkringsnormerna.

Vilket gjorde att Mörbylånga kommun, enligt förvaltningsrätten, egentligen ville skriva hyrbilsavtal.

– Kommunen kan uppenbarligen inte skilja på hyrbilar och leasing, dom får bestämma sig var det är dom är ute efter, säger Ulf Gryfelt.

– Tommy Carlsson (en av de som skött Mörbylånga kommuns upphandling) närmast hånade oss. Det känns bra nu att vi fått rätt, säger Ulf Gryfelt.

INGEN GARANTI

Nu måste hela upphandlingen göras om.

– Det är förstås ingen garanti för att vi får anbudet, men det ska gå riktigt till, tycker Ulf Gryfelt.

Enligt Mörbylångas kommunchef Staffan Larsson kommer Nettotaxi att erbjudas ”hjälpa till” att förse Mörbylånga kommun med leasingbilar så länge Mörbylånga kommun är avtalslösa.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons