Annons
Nyheter

Det första bankrånet någonsin

Nyheter • Publicerad 21 maj 2008

FÄRJESTADEN

Det var ju något sådant som aldrig skulle hända. Ett bankrån på Öland. Fredagens händelse på Ölands Köpstad är historisk. Det första bankrånet på Öland – åtminstone i modern tid.

Annons

Det är en historisk händelse som de drabbade gärna sluppit. Anneli Karlsson, marknads- och kommunikationsansvarig på Ölands Bank, får hela tiden svara på frågor från media om bankens krishantering. Ölands Bank har en krisgrupp, men det har ju aldrig tidigare behövts sättas in i samband med bankrån.

OERHÖRT TACKSAMMA

Redan i fredags eftermiddag togs kontakt med Swedbanks stödgrupp för att få råd hur man från företagets sida skulle agera.

– Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi har fått av företag, butiker och centrumledare, säger Anneli Karlsson.

I lördags samlades bankpersonalen för en genomgång av fredagens rån. På måndagen fortsatte krishanteringsarbetet.

– Det känns under omständigheterna väl, ingen blev fysiskt skadad och vi har haft en jättegod uppslutning, säger Anneli Karlson, efter att ha vägt orden på guldvåg.

CIVILKLÄDDA POLISER

Alla har olika upplevelser av rånet.

– Det påverkar också anhöriga, påpekar Anneli Karlson.

Samtliga på Ölands Banks kontor i Färjestaden var på måndagen i tjänst. Personal från andra kontor ryckte ut för att hjälpa till vid disken.

Annons

Bara någon minut efter rånet på Ölands Köpstad i fredags eftermiddag var polisen efter misstänkta gärningsmän. Den butiksägare som sprang efter rånaren berättade om hur det dök upp civilklädda poliser överallt.

Har Ölands Bank på något sätt blivit informerade av polisen om en eventuell hotbild?

– Nej, säger Anneli Karlsson.

PETER BOSTRÖM

Fotnot:Den mindre summa pengar (polisen vill inte uppge beloppet) som bankrånaren kom över har ännu ej återfunnits.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons