Annons
Nyheter

”Den här pärlan borde vårdas”

Nyheter • Publicerad 21 juli 2010

STORA FRÖ

Ingen stege vid bryggan, skruvar saknas på en gunga och få förbudsskyltar mot hundar.

Annons

Skötseln av Haga Park har många brister, menar flera av badplatsens besökare.

Mörbylånga kommun sålde Haga Park för några år sedan men har under sommaren ändå tagit emot klagomål, genom telefonsamtal och brev, angående skötseln av badplatsen.

Staketet runt lekplatsen är trasigt, och en gunga saknar en skruv i upphängningsanordningen. På hela området finns en enda skylt som visar att hundar är förbjudna, men den är lätt att missa för den som inte kommer till stranden från det håll där skylten sitter. Det har resulterat i att hundägare låter sina djur springa lösa och bada i närheten av bryggan.

KANT GAV VIKA

Och under tisdagsförmiddagen skadades en man, när han skulle hjälpa sitt barn att duscha. En del av kanten runt duschen gav vika och mannen skrapade upp ena benet.

För några veckor sedan plockades bryggans stege bort, sedan skruvarna lossnat. Så den badsugne får antingen hoppa i från bryggan, eller gå i vattnet direkt från strandkanten.

– Det finns många upprörda känslor då det ej är handikappvänligt längre. Även rullstolsbundna och de som har svårt att gå på stenarna vill ta sig ett dopp, skriver en sommargäst till kommunen.

Vid ett besök i Haga Park möter Ölandsbladet Magnus Nilsson, som länge har tillbringat varje sommar vid campingen i Haga Park.

– Jag har semestrat här i tio år och det är en av Ölands finaste stränder. Den här pärlan borde vårdas, säger Magnus Nilsson.

Man han upplever inte att problemen uppkommit sedan de nya ägarna tog över.

Annons

– Nej, vi har ju varit här innan och det gick utför redan då. Jag tycker att kommunen borde hjälpa de nya ägarna för att stranden ska kunna behållas.

KÄNNS BRA

En bit bort sitter en familj som också brukar semestra på Öland varje sommar, med Haga Park som favoritbadplats.

– Innan midsommar såg det inte bra ut, men då hade nog inte de nya ägarna hunnit städa upp ordentligt. Det viktigaste för oss är att det är städat och fint och det är det just nu så det känns jättebra, säger pappan som vill vara anonym.

MALIN EDEBORG

”Jag vill mer än det finns medel till”. Läs arrendatorn Niklas Ravnestams åsikter om stranden i torsdagstidningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons