Annons
Nyheter

De tar över Sörens Bröd

Nyheter • Publicerad 13 november 2006

BORGHOLM

Sörens är död, länge leve Nya Sörens.Ugnarna hann knappt kallna innan företaget hittade en ny ägarkonstellation.– Ett mål är att hitta tillbaka det gamla Sörens, kunderna ska känna igen Sörens, säger Peo Johansson, delägare i Nya Sörens Bröd.

Annons

Att överta legendariska Sörens Bröd med sina välsmakande Ölandslimpor är mer eller mindre en kulturgärning. När Ölandsbladet träffar Räpplinge-paret Peo och Catharina Johansson har bläcket på köpekontraktet knappt torkat och tankarna snurrar hos de två.

– Jag har inte sovit på flera nätter. Detta har gått snabbt och det är så mycket som ska lösas den här veckan, förklarar Peo Johansson.

– Men vi är entreprenörer och försöker alltid se lösningar. Sörens Bröd har förutom de sista åren gått bra sedan 1910 och vår förhoppning är att vi på en lite skara och utan storvulna planer kan hitta framgångskonceptet igen.

tillsammans

Bakom övertagandet står ytterligare en person: Bengt Reinius, Örebro.

– Bengt äger fastigheter här i Borgholm och äger från och med nu även fastigheterna i Sörens Bröd. Han finns också med i Nya Sörens Bröd så där är vi tre, förklarar Peo.

I dag (tisdag) ska Peo, 45, och Catharina, 42, träffa personalen, företagets viktigaste resurs.

– Budskapet är att vi ska driva Sören ihop med personalen, det är de som har kunskapen och det är deras professionalism företaget behöver. Vad Catharina och jag kan bidra med är arbete, arbete och åter arbete. Vi ska jobba häcken av oss.

– Min roll blir att vara överallt, där jag behövs och kan vara. Catharinas roll är med mot kunder, i butiken och på kontoret.

det gamla

Annons

Om allt klaffar ska Sörens Bröd vara igång redan denna vecka. Längre än så behöver det ofrivilliga uppehållet inte bli.

– En kulturgärning? Jovisst är det väl så, ler Peo och utlovar på stående fot att den berömda nattluckan, där mången svulten nattvandrare skådat ljuset i form av rykande färskt bröd, ska finnas kvar.

– Definitivt. Överhuvudtaget vill vi att Sörens hittar tillbaka till det gamla, det småskaliga med det i ordets rätta bemärkelse dagsfärska brödet. Tillbaka till de gamla rutinerna.

klarnar

Hur stor personalstyrkan blir i nypremiären är Peo och Catharina inte riktigt klara över.

– Men det kommer att klarna de närmaste dagarna, precis som mycket annat. Koncentrationen nu är att sätta in sig i verksamheten. Vi måste titta på ”kartan” och prata med företagets kunder.

Känslorna är hursomhelst positiva.

– Det är roligt och spännande. Det känns bra, säger Catharina medan Peo svarar i den evigt ringande mobiltelefonen, mycket ska som sagt lösas. Det jäser igen på Sörens Bröd.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons