Annons
Nyheter

De ska bygga för 27 miljoner

Nyheter • Publicerad 11 november 2013

Nybygget av F6-skola i Färjestaden kommer att kosta omkring 27 miljoner kronor, fördelat på två år. Det framkommer av förslaget till budget 2014 som den politiska majoriteten presenterade under måndagen. Några investeringskostnader för vatten- och avlopp (VA) på östra sidan finns däremot inte.

Jämfört med den skola som idag finns i Färjestaden blir den nya en lågprisvariant, om majoritetens förslag till budget infrias. Efter kommunfullmäktiges beslut om att bygga en kommunal skola vid Färjehallen har Mörbylånga Bostads AB tagit fram en beräkning på vad en sådan skulle kunna kosta. En siffra som stannar på totalt omkring 27 miljoner. Kent Ingvarsson, kommunalråd, säger att man har fått beräkningen från tjänstemännen och att det verkar rimligt.

Annons

Räcker 27 miljoner med tanke på att nuvarande skola blev mycket dyrare än så?

– Det är ingen exakt siffra, men det hamnar i det häradet, säger Jonas Everbrand som är vd för Mörbylånga Bostads AB och förklarar det med att det blir en liten skola och att det blir billigare att bygga nytt än att renovera och bygga till en gammal skola.

– Kostnaden beror naturligtvis på hur vi kommer att bygga och vilka funktioner som ska finnas i skolan. Vi räknar också med att kunna kombinera vissa delar med till exempel Färjehallen, om det går att få ihop på ett bra sätt.

I budgetförslaget finns även 12 miljoner avsatta för att färdigställa Torslunda skola, vilket enligt Hans Sabelström (C) bland annat innebär byggnation av den planerade sporthallen.

Jämfört med 2013 finns det omkring 8 miljoner nya kronor inom förskola/skola/fritids nästa år. 3,5 miljon går till nya tjänster.

– Det behövs ytterligare en ledningsresurs i skolan, förklarar Kent Ingvarsson (M) den summa på 500 000 kronor som är avsatta för en chefstjänst, utan att närmare gå in på var den aktuella chefen skall finnas i skolorganisationen.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons