Annons
Nyheter

Dags att hoppa i plurret

Nyheter • Publicerad 30 juni 2008

Huttrande men entusiastiska barn hoppade i det något svala vattnet på premiären av Mörbylångas simskola.

– Det är iskallt, utbrister Moa Ohlsson som går i först. Men snart har hon vant sig och över på att flyta för att kunna ta simborgarmärket.

Annons

Moa var med för första gången förra året. Då kunde hon inte ens simma vid simskolans start, men efter fyra veckor hade hon tagit flera märken. I år verkar det som att hon har samma mål. Moa är en av de första som doppar huvudet under vattnet.

– Ska vi börja med att simma lite? frågar ledaren Caroline Abrahamsson. Svaret blir ett tydligt:

– Jaaaa!

Lite längre in på bryggan står ett mindre gäng barn, något yngre i ålder. Det är nybörjarna, alltså de som inte är där för att ta några märken. Ledaren Caroline Bergman, iklädd våtdräkt, hjälper dem att ta sig i vattnet. Barnen står och huttrar ett tag. Först när de börjar springa i vattnet får de upp värmen. Sedan är det dags att öva bentag. Med hjälpa av flytbrädor kämpar de på.

– Kom ihåg att ha raka armar, påminner Caroline Bergman.

Ledarna Caroline och Caroline är välkända ansikten på simskolan. I år har de även hjälp av Meimi Riikonen.

Cirka 50 barn mellan 6 och 11 år är anmälda. Och de hoppas på bättre väder än förra året, då det regnade alla fyra veckor. Men Caroline Abrahamsson är glad att de är igång nu.

– Det var kritiskt ett tag om vi kunde ha simskola över huvud taget, eftersom båda bryggorna blåste sönder förra sommaren. Men vi har lyckats laga en, säger hon.

Bland barnen är de populäraste märkena bronsmärket upp till magistern. Moa Ohlsson frågar sin mamma om hon kan börja ta simborgarmärket redan idag, och det går bra. Men känner vi Moa rätt så kommer hon nog att ta fler märken innan simskolan är slut för det här året.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons