Annons
Nyheter

Byggstart för ny butiksgalleria

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

BORGHOLM

– Jag hade aldrig kört igång det här om jag inte trott fullt på projektet och på Borgholm som handelsstad. Vi har fått ett positivt gensvar och många seriösa intressenter, säger fastighetsägaren Anders Palmgren som i går inledde ombyggnaden av före detta järnhandeln på Storgatan till en galleria med sju butiker.

Annons

För närvarande finns det två butiker i fastigheten, Floras blomsterhandel och Golfbutiken.

– Flora och vi kommer att göra en rockad, samtidigt som det blir ytterligare en butikslokal i hörnet Storgatan-Tullgatan, säger Golfbutikens ägare Marcus Pile, som också är lite konsult åt Anders för att ”ragga” hyresgäster.

KVALITETSBUTIKER

– Målsättningen med den här satsningen är året-runt-öppna kvalitetsbutiker och vi har flera intressanta hyresgäster på gång, säger Anders som ännu inte vill avslöja vilka eller vilken bransch de representerar.

De sju butikerna samsas på en yta av cirka 1 000 kvadratmeter och alla får glasväggar mot den gång som leder genom gallerian från Storgatan till Tullgatan. Golven får beläggning av granit och hela lokalen målas i ljusa färger.

– Varje butik får ett skyltfönster mot Storgatan, säger Anders som också tänker se till att fasadskyltarna får en enhetlig grafisk utformning.

STOR INVESTERING

”Borgholmsgallerian” kommer den att heta kort och gott, och det handlar om en tämligen stor investering.

– Ja, någon exakt summa har jag inte, men det rör sig nog upp mot fyra miljoner. Till påsk räknar vi med att butikerna mot Storgatan ska vara klara och de övriga i maj, säger Anders Palmgren.

Marcus Pile byter samtidigt namn på sin affär, från Golf Outlet Store till Golfbutiken rätt och slätt. ”Outlet” har ju blivit ett urvattnat begrepp och har ingen vidare klang, menar han. Däremot har han haft bra snurr på sin rörelse sedan han startade härom året, ja, så bra att han tänker öppna ännu en golfbutik.

– Till sommmaren öppnar jag den i en del av Böda NK, som ligger bra till mellan golfbanorna Storängen, Böda Sand och Källatorp, säger Marcus Pile.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons