Annons
Nyheter

Byggarbetsplats i Färjestaden står stilla – Kalmar prioriteras

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Arbetet vid Peabs byggarbetsplats i Färjestadens hamn ligger nere. Byggarbetarna har omplacerats till Kalmar för att färdigställa det nya polishuset.

Annons

– Man får omfördela. Vi fördelar arbetskraft där vi ligger efter, säger Frank Andersson, projektansvarig för Peabs byggnationer i Färjestadens hamn.

Peab har de senaste åren rott hem den ena storordern efter den andra i Kalmarsundsregionen. Ikea, polishuset, Citygross och den nya fotbollsarenan är bara några exempel. Just den rörliga arbetskraften anges vara en av anledningarna till företagets framgångar. Från Peabs sida ser man inte att man överger Färjestaden.

– Nej, inte så länge man håller tidsplanen, säger Frank Andersson.

Polishuset i Kalmar ska vara klart för inflyttning hösten 2008. Där är det mer stressigt för byggföretaget. Peabs andra etapp i Färjestadens hamn kallad Kajplatsen ska också stå klart 2008 och kommer att innehålla 13 lägenheter i storleksordningen 75-147 kvadratmeter, fördelade på två till fyra rum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons