Annons
Nyheter

Bygdegård firar 70 år

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2006

På lördag fyller Löttorps bygdegård 70 år och detta firas med uppträdanden, dräktparader, allsång, en klassisk middag och mycket mer...

Löttorps bygdegård byggdes 1936 av centerorganisationer som lät bygga flera liknande byggnader runt om i Sverige. Man ansåg att Löttorp behövde mer evenemang och gjorde då en central plats där detta kunde ske. På lördag är det dags att fira 70 år av bygdegården. Gunnar Jämtin, ordförande i bygdegårdsföreningen, berättar om programmet:

Annons

– Det kommer att börja med en historik om historien bakom bygdegården, sedan blir det underhållning av olika slag, allsång och middag.

Gunnar berättar om dräktparaden som kommer hållas, den ska bestå av kläder från 1936 och några årtionden framåt. Middagen ska bestå av olika sorters sill och potatis och kvällen avslutas med kaffe och såklart en 70-års tårta. Underhållningen består bland annat av komikern och bonden Lars-Ingvar Carlsson som framför sin Bäckmelis och Jeanette Carlsson som uppträder med sång och musik.

Gunnar Jämtin fortsätter att berätta om vad bygdegården används till idag och när den öppnade 1936:

– Den används ungefär på samma sätt nu som förr, fast det blev kanske oftare förr eftersom det bodde fler människor här då. Idag används bygdegården cirka fyra-fem dagar i veckan till bland annat danskurser, skolteatrar, bridge, pensionärsgympa, på sommaren högby IFs träningsläger och ibland begravningar som inte är kyrkliga.

Självklart kommer bygdegården vara med i firandet av att Löttorp är årets Ölandsby, men först vill de fira ett ordentligt 70-års jubileum.

– Jag hoppas verkligen att det kommer så många som möjligt på lördag, säger Gunnar Jämtin.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons