Annons
Nyheter

Buss i olycka på väg till Öland: 25 personer fördes till sjukhus

Nyheter • Publicerad 30 juli 2008

LINKÖPING

I måndags råkade en buss med 25 passagerare, varav 21 tyska ungdomar, ut för en trafikolycka i Linköping när de var på väg från Tiveden till Öland.

Annons

Ungdomarna, som tillhör en kyrklig organisation, var på ferieresa i Sverige. Nästa anhalt på resan var Öland. Men i Linköping välte plötsligt bussen.

– Inga personer har fått allvarliga skador, några klagar på rygg- och nacksmärtor, många har fått mindre sårskador, berättar räddningstjänstens sjukvårdsledare Lars Midestad till Östgöta Correspondenten.

INTE LIVSHOTANDE

Nio personer fördes dock omgående till Universitetssjukhuset i Linköping, dit även resten av de 25 passagerarna senare togs för kontroll. På måndagskvällen hade alla utom tre ungdomar fått lämna sjukhuset. Två av dem hade lindriga skador, medan den tredje var allvarligare skadad, dock inte livshotande.

– När man ser hur bussen ser ut klarade de sig väldigt bra, säger räddningsledaren Per Ahlberg till Corren.

Orsaken till olyckan var i går oklar, men det finns uppgifter som talar för att ett av bussens däck kan ha gått sönder. Enligt Östgöta Correspondeten är bussen tagen i beslag och en teknisk undersökning kommer att utföras.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons