Annons
Nyheter

Bränder under färd förbryllar

Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

TVETA/ISGÄRDE

På mindre än en vecka har två fordon fattat eld under pågående färd på ett till synes oförklarligt sätt. Förra veckan en lastbil med halm och härom dagen en personbil.

Annons

I backspegeln såg plötsligt lastbilschauffören hur rök bolmade upp från flaket och kort därefter var hela ekipaget ett enda stort eldhav. Vad som låg bakom förra veckans brand i Tvetakurvan är ännu inte riktigt klarlagt.

– Man trodde väl först att halmbalarna legat för nära avgasröret, men sedan kom man fram till att det troligen var sotflagor från avgasröret som antänt halmen, säger räddningschef Bengt Andersson, som dock inte vet så mycket mer att berätta utan i stället hänvisar till polisen.

INGA BROTT BAKOM

Conny Gunnarsson, utredningsansvarig vid Polismyndigheten i Kalmar län, har dock heller inget svar, förutom att man slagit fast att det inte föreligger något brott.

I måndags eftermiddag inträffade ytterligare en bilbrand, denna gång i Isgärde, när en bilmotor fattade eld. Föraren lyckades dock stanna på en avtagsväg och de tre personer som befann sig i bilen satte sig i säkerhet. Räddningstjänsten tillkallades, men branden gick inte att stävja och bilen blev totalförstörd.

Enligt Conny Gunnarsson är antagligen inte heller detta något polisärende.

– Det är rätt vanligt förekommande. Det kan bero på något elfel eller en bränsleslang som flödat.

Nu blir det upp till försäkringsbolagen att göra en grundligare undersökning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons