Annons
Nyheter

Brand i restaurang på Öland

En brand bröt av okänd anledning ut i ett restaurangkök tidigt på söndagsmorgonen.
– Det har brunnit ganska kraftigt i konstruktionen, säger Rutger Thuresson, räddningschef vid räddningstjänsten på Öland.
Böda • Publicerad 8 oktober 2017

Vid klockan halv fyra på natten inkom ett larm om brand på restaurangen Kaffestugan på Landsvägen i Böda. När räddningstjänsten kom till platsen kom det rök från ventilationstrummor på taket.

– Det brinner inne i konstruktionen så det är svårt att få en uppfattning om omfattningen, men det är framförallt i köket, sade Rutger Thuresson.

Annons

Vid sjutiden på morgonen var branden släckt men räddningstjänsten stannar kvar för bevakning.

– Vi håller på och lämnar nu men vi kommer att ha kvar lite personal på platsen för bevakning, säger Rutger Thuresson.

Fastigheten som sådan klarade sig förhållandevis bra och de största skadorna begränsades till köket.

– Det har brunnit ordentligt. Skadorna är i huvudsak koncentrerade till köket men det är röklukt i hela byggnaden, släckvatten och lite hål i golv och väggar där vi har fått såga upp konstruktionen, säger Rutger Thuresson.

Rutger Thuresson vet inte om det befann sig någon i lokalen när branden startade men inga personskador har uppstått i samband med den. Orsaken till branden är oklar men den ska ha startat bakom och under en ugn i köket.

– Det går inte att säga nu men på något sätt har den börjat inne i konstruktionen.

Här saknas innehåll

Fredrik TanoSkicka e-post
Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons