Annons
Nyheter

Bra guide har blivit ännu bättre

Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

ÖLAND

– Vi har dels strukturerat om innehållet för att göra det lättare att hitta, dels har vi bättre och mer detaljerade kartor, säger Olof Dalborg, ansvarig för förnyelsen av hemsidan .

Annons

Internetavdelningenär en del av Ölandsbladet. Förutom produktion av hemsidor åt företag driver Internetavdelningen sedan 2000 en egen sida, riktad till besökare på Öland; oland.com. Under måndagen förnyades sidan och innehåller en hel del nyheter.

– Vi kommer bland annat att presentera badtemperaturer i sommar och har bättre väderservice, säger Olof Dalborg.

NYA BOKNINGSMÖJLIGHETER

Den största nyheten handlar dock om bokningsmöjligheter:

– Vi har en efterfrågan på det. Det finns ett stort utbud av stugor på oland.com och nu kommer man lättare hitta vilka som är lediga den önskade perioden. Successivt kommer våra annonsörer att erbjudas möjligheten till direktbokning online. I första steget handlar det om privata stugor. Det nya verktyget som vi köpt in gör att det är enkelt för den som vill hyra ut sin stuga att hantera sina bokningar, säger Olof Dalborg.

I den snabba världen på nätet händer saker hela tiden och så är tanken att det ska bli med oland.com också.

– Vi kommer att släppa en del nyheter framledes. Bland annat kommer vi att ha bättre funktioner som ger möjlighet att titta på de tidningar som hänger ihop med oland.com, säger Olof och nämner Ölandsbladets Turistguide som ett exempel.

KENTH JÖNSSON

Fotnot:För den som vill se den nya sidan är det bara att klicka in sig på www.oland.com

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons