Annons
Nyheter

”Borrelia” var hjärtinfarkt: Läkare i Borgholm kritiseras

Nyheter • Publicerad 29 januari 2008

BORGHOLM

En 45-årig linköpingsbo sökte vård för stramningar i bröstet, andningsvårigheter och domningar. Läkaren vid vårdcentralen i Borgholm satte in behandling för borrelia. Väl tillbaka i Linköping upptäcktes att mannen hade en akut hjärtinfarkt.

Annons

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, anser att borgholmsläkaren borde ha analyserat mannens bröstbesvär närmare och påpekar dessutom att läkarens journalanteckningar är ofullständiga. Ansvarsnämnden kritiserar borgholmsläkaren, men anser inte att händelsen skall föranleda någon disciplinär åtgärd.

ERINRAN TILL KOLLEGA

En läkarkollega i Linköping får dock en erinranför bristande vård, eftersom denne inte varit tillräckligt aktiv i sin handläggning och underlåtit att remittera patienten till akuten. ”NN har således av oaktsamhet inte fullgjort sina skyldigheter. Felet är varken ringa eller ursäktligt och bör medföra disciplinpåföljd i form av en erinran”, konstaterar HSAN.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons