Annons
Nyheter

Borgholm kapat på nätet

Nyheter • Publicerad 29 juli 2010

BORGHOLM

Borgholm blev Bögholm med Adolf Hitler på förstasidan under några timmar på onsdagen – ”Internetmarodörerna 2010” hade varit framme.

Annons

Borgholms hemsida på nätet brukar vanligen prydas av mysiga ölandsvyer och välkomnande budskap och kanske ett och annat tips om vad som är på gång i kommunen.

Den som klickade in på www.borgholm.se under tidiga förmiddagstimmar på onsdagen riskerade dock att få morgonkaffet i fel strupe. I stället för rogivande sommarbilder fanns där en bild på Adolf Hitler och ett trotsigt budskap:

-= Vad sägs om att se över säkerheten på sidan i framtiden? =-

// Internetmarodörerna 2010

Puss!

Dessutom hade dessa ”Internetmarodörer 2010” under sitt nattskift lyckats få Borgholms kommun till ”Bögholms kommun” och slottet i siluett högst upp på sidan täckt av graffiti-text .

Vid 08.30-tiden hade hemsidan återfått sitt forna utseende och kommunfolket kunde åtminstone temporärt pusta ut.

– Oerhört beklagligt att sådant här kan inträffa och något vi måste ta upp med vår hemsideleverantör. Om det är här eller hos vår leverantör man hackat sig in kan jag inte svara på, utredning pågår, säger planeringschef Christer Petersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons