Annons
Nyheter

Blandade reaktioner på Mörbylångas nya översiktsplan

Nyheter • Publicerad 18 november 2006

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommuns nya översiktsplan får ett minst sagt blandat mottagande.

Annons

– Med tillfredsställelse har jag studerat Ert förslag till ny översiktsplan för Mörbylånga kommun... Med detta brev vill jag bara understryka den positiva förväntan jag känner, skriver Willy Karlsson, Tweta Gård, som välkomnar, vad han hoppas vara, en snar utbyggnad av det kommunala avloppsnätet till Tveta by.

Från annat håll låter det helt annorlunda.

– Vi har med bestörtning tagit del av den nya översiktsplanen, skriver exempelvis Ingemar och Birgitta Crantz i Lökenäs.

De, och många med dem, är oroliga för sina träd.

– Lökenäs kommer att bli betydligt ”fattigare” som bostadsområde, om denna fina skog avverkas.

Även den planerade cykelleden genom Lökenäs är ett orosmoln. Man uttrycker sin förhoppning att det inte skall bli någon åverkan på bygatan ”med dess underbara kulturella värden”.

Många räds även en ökad biltrafik.

– Vi anser att Mörbylånga kommun måste hitta en annan lösning för trafiken till och från Lökenäs. En ökning av trafikmängden på den redan i dag hårt trafikerade bygatan (under sommartid) är inte långsiktigt hållbar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons