Annons
Nyheter

Bil väjde för bil som bromsade för vilt – frontalkolliderade

Två personbilar frontalkrockade på väg 943 på söndagseftermiddagen. En kvinna i 70-årsåldern skadades lindrigt i olyckan.
Publicerad 3 december 2023 • Uppdaterad 4 december 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Olyckan inträffade strax innan klockan 13 på väg 943, mellan Mörbylånga och Kleva. Enligt polisen var två personbilar inblandade i olyckan.

– En personbil har kommit över på fel sida vägen och frontalkrockat. Föraren ska ha väjt för vilt, säger Tim Lundquist, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen.

Annons

Senare framkom att det var en bil som låg framför olycksbilen som bromsade för vilt på vägen, en eller flera fasaner, och att kvinnan då väjde över i den andra vägbanan för att undvika att köra in i bilen framför – för att istället frontalkollidera med en mötande bil.

Ambulans, räddningstjänst och polis skickades till platsen. En kvinna i 70-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. Hon skadades lindrigt, uppger Region Kalmar län.

Enligt Trafikverket hade olyckan en stor påverkan på trafiken. Vägen stängdes av i båda riktningar i ungefär en timme.

Polisen har upprättat en anmälan om trafikbrott, då det kan misstänkas att kvinnan låg för nära bilen framför vilket gjorde att hon inte hann stanna i tid.

Här ska olyckan ha skett:

Här saknas innehåll

Linn SvenssonSkicka e-post
Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons