Annons
Nyheter

Beteby närmare ridhus

Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

BETEBY

Beteby kommer allt närmare ett eget ridhus. Länsstyrelsen har avslagit en grannes överklagan av byggnationen.

Annons

Ridhuset kommer att hamna ungefär 100 meter från grannens bostad. Hon har därför överklagat bygget, med hänvisning till Boverkets och Socialstyrelsens rekommenderade avstånd på 500 meter. Grannen anser att ridhuset kommer att föra med sig olägenheter i form av lukt, flugor och ökad biltrafik. Kvinnan vill därför att länsstyrelsen upphäver Mörbylånga kommuns bygglov och finner en lämpligare plats för placering av ridhuset.

PÅ LANDSBYGDEN

Länsstyrelsen menar att ett avstånd på 500 meter enbart är en riktlinje, och inget absolut mått. Vidare måste varje enskilt ärende få en egen bedömning, och i det här fallet ligger ridhuset inte inom detaljplanelagt område utan på landsbygden.

Länsstyrelsen bedömer att avsteg från riktlinjerna kan göras, bland annat eftersom Beteby redan idag domineras av jordbruksverksamheter och ”enligt generellt ställningstagande i översiktsplanen framgår att utvecklingen av befintliga djurhållningar ska prioriteras i området”. Därmed avslås överklagandet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons