Annons
Nyheter

Berga centrum förstört av anlagd brand

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2011

KALMAR

Ett snabbt brandförlopp antände flera butiker i Berga Centrum, Kalmar, den gångna natten. Flera byggnader stod i full brand och först på torsdagsmorgonen var branden under kontroll.

Annons

Klockan tio på onsdagskvällen antändes ännu en containerbrand vid köpcentret i Berga i Kalmar. Denna gång fick den dock betydligt mer dramatiska följder än de som skett de senaste veckorna. Branden spred sig nämligen snabbt vidare till en närliggande byggnad, apoteket i Berga centrum.

Räddningstjänst från hela regionen ryckte in, bland annat från Öland, och fokuserade sig under natten på att hindra branden från att sprida sig till omgivningen, där det bland annat ligger en besinmack. Byggnaderna i köpcentrat gick inte att rädda. I centrumet finns en mataffär, ett konditori, frisör och flera andra mindre butiker.

Först på torsdagsmorgonen var branden under kontroll. Enligt polisen är sannolikheten stor att även denna brand är anlagd.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons