Annons
Nyheter

Benny tar sikte på riksdagen

Nyheter • Publicerad 19 januari 2006

Han är van att toppa listor – men även för en dokumenterad guldfot med många infriade mål bakom sig lär just denna lista bli svår att klättra på.– Sannolikheten att komma in är ju inte stor, å andra sidan kan nomineringen komma till nytta senare, säger Persnäs forne målspottare Benny Nilsson, hugad riksdagskandidat för centern.

36 namn är förnominerade till centerns riksdagslista i länet och dessa ska nu manglas i partiets medlemsomröstning.

Annons

5 500 medlemmar ska säga sitt om namn som Håkan Algotsson, kommunalråd i Torsås, Ewa Engdahl, kommunalråd i Högsby, Anders Åkesson, Kalmar, Sven-Göthe Lidheim, Byxelkrok samt – Benny Nilsson!

Säg ”Benny Nilsson” till en fotbollsmålvakt från något av lagen i de lägre läns-divisionerna och han kan utbrista i en fatwa, men i politiken är denne målspottare närmast okänd.

Fram tills nu.

Benny Nilsson, med smeknamnet Benny Guldfot efter 48 mål på tre säsonger för Persnäs AIF, kandiderar såväl på riksdagslistan som kommunlistan för centern i Kalmar.

– Helt ny i politiken är jag inte, säger 24-åringen, under flera år jag var ordförande för CUF i Köping-Egby och jag var med på kommunlistan i Borgholm vid förra valet.

Hjärtefrågorna är skola (han utbildar sig lärare, därav flytten till Kalmar) och:

– Makten närmare folket. Det människor själva kan bestämma ska de också få bestämma, argumenterar Nilsson, väl medveten om att en riksdagsplats är oändligt långt borta.

– Men det kommer nya val, nya uppdrag. Hoppet nu är att någon av oss ”ungdomar” kommer högt upp på listan, vi får se hur omröstningen går.

Möjligen är en plats i fullmäktige i Kalmar honom något närmare.

I så fall kan du bli kollega till Kalmar FF:s mittfälts-ess Lasse Johansson!?

Annons

– Så kan det bli, då ska vi fixa ny fotbollsarena, garvar Benny Nilsson, denna säsong i ny klubbdress.

– Hossmo, det blev så på grund av flytten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons