Annons
Nyheter

Bebyggs trots strandskydd?

Nyheter • Publicerad 23 februari 2006

VENTLINGE

”Jag blev både ledsen och arg när jag fick brevet från Er om planer på att stycka mark framför min tomt”, skriver en kvinna till miljö- och byggnadsförvaltningen. Det har nämligen sagts henne att det råder strandskydd i området.

Annons

Carina Lundborg äger fastigheten Ventlinge 7:67 och säger sig fått information om att marken intill hennes var strandskyddad och ej fick bebyggas.

– Den informationen har legat till grund för mitt beslut att köpa och bebygga den fastighet jag äger.

INKONSEKVENT

Nu har hon dock fått kännedom om att det finns planer på att stycka av fyra tomter i området, vilket hon inte är glad över.

– 90 procent av min utsikt blir förstörd och värdet på fastigheten sjunker. Jag emotsätter mig till 100 procent att denna strandmark bebyggs, skriver Carina, som för egen del tidigare nekats att bygga till en våning på sitt eget hus eftersom detta skulle förstöra utsikten för bakomliggande fastigheter.

Något inkonsekvent, kan tyckas...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons