Annons
Nyheter

Bä(s)t på ”drogkunskap”

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2006

ALGUTSRUM

I somras grillades Borgholms politiker på sina kunskaper om droger. I torsdags kväll var det mörbylångapolitikernas tur att ta upp drogkampen i IOGT-NTO-lokalen i Algutsrum.

Annons

Som politiker är det onekligen viktigt att hålla sig uppdaterad om det mesta i samhället, däribland drogproblematiken. Av den orsaken var det anmärkningsvärt att inte politikerna slutit upp mangrant.

Ölandspartiets och Miljöpartiets stolar gapade helt tomma, och Moderaterna representerades endast av Inger Bergman, som dock gjorde sitt bästa för att försvara partiets färger. Kristdemokraterna hade inte mycket mer att komma med, men kunde åtminstone ställa upp med ett halvt lag. Frågan infinner sig onekligen om intresset att visa upp sig inte varit betydligt större om tävlingen hållits veckan innan valet.

– Vi är väl lite besvikna att inte alla partier ställde upp, medgav kvällens domare Magnus Nilsson, NBV.

VÄNSTERBLOCKET ÖVERLÄGSET

Oviljan(?) att medverka avspeglade sig också på resultatet. Efter två dussin frågor och drygt två timmars kamp kunde frågesportledaren Stefan Lagesson, IOGT-NTO, konstatera att moderaten och den kristdemokratiska duon endast lyckats skrapa ihop 23 respektive 20 poäng.

Men trots att Centerpartiet ställde upp med fullt lag (om uttrycket tillåts) placerade sig Göran Backrot och hans partikamrater inte bättre än fyra med 29 poäng. De var ändå vid gott mod och tyckte att arrangemanget var ett bra initiativ.

– Vi är intresserade av de här frågorna och en kväll som denna ökar ju kunskapen, sade Backrot, som påpekade att det är viktigt att föra ut de här frågorna i samhället.

Bäst kunskaper, bland de borgerliga, visade sig folkpartisterna besitta. 32 poäng räckte till en hedrande tredjeplats. Men det röda blocket dominerade stort. Det såg länge ut som om vänstern skulle ta hem segern. Men 56 poäng räckte inte ända fram. Med 58 poäng drog socialdemokraterna till slut det längsta strået.

– Det här är garanterat de två högsta poängen vi haft i någon kommun hittills, förkunnade Stefan Lagesson, och avslöjade att Borgholm, Kalmar, Nybro och Oskarshamn inte varit i närheten.

I Mörbylånga vet politikerna med andra ord vad de talar om, åtminstone när det gäller droger – och i varje fall de som hade ork att masa sig till Algutsrum denna kväll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons