Annons
Nyheter

Barbro Hägg får medalj

Nyheter • Publicerad 15 april 2009

Den 20 april mottar Barbro Hägg, entreprenör och ägare av Ölands Djur- och Nöjespark, vid en högtidlig ceremoni på Riddarhuset i Stockholm, Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj, medalj för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv och som delas ut för framstående entreprenörskap och är höjdpunkten på Sällskapets årliga verksamhet.

Medaljen delas ut av HM Konungen och högtidstalare är Joakim Palme.

Annons

 Tio Näringslivsmedaljer delas varje år ut till personer som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag och därmed arbetat för ett bättre Sverige – något som Kungliga Patriotiska Sällskapet gjort sedan 1772 då Gustav III skrev under stadgarna.

Syftet med medaljen är att inspirera andra samt att hedra mottagaren för långsiktigt betydelsefullt arbete. Kunskapsspridning är också viktigt för Sällskapet som även delar ut stipendier inom humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning samt till sociala ändamål. Sällskapet bistår också företag med medaljer och hedersgåvor för uppskattad arbetsinsats.

 – Jag är enormt stolt över att få Kungl. Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj som bekräftelse på mitt entreprenörskap. Jag kommer att bära den och dess budskap med högburet huvud och med vördnad, säger Barbro Hägg.

Kungliga Patriotiska Sällskapets motivering lyder:

”Barbro Hägg har skapat en publikmagnet – Ölands Djur- och Nöjespark med 340 000 besökare.  Tillsamman med duktiga medarbetare har hon utvecklat och fått bärighet i företaget, vårdat och lyft fram besöksnäringen på Öland.

Företaget omsätter ca 45 miljoner kronor under säsong maj - augusti och har 30 årsanställda plus drygt 250 under säsong”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons