Annons
Nyheter

Avbokningar på norra Öland efter färjestopp

Nyheter • Publicerad 29 juli 2009

Färjeolyckan utanför Nynäshamn som har lett till att trafiken mellan Öland och Gotland har ställts in får konsekvenser för norra Öland. ”Det kommer att leda till att vi inte får några spontangäster” säger Anna Barkewall på Böda Sands camping.

I fredags eftermiddag tog Destination Gotland beslutet att ställa in färjetrafiken mellan Öland och Gotland för resten av säsongen. Det märktes direkt genom avbokningar och ombokningar vid olika turistanläggningar på norra Öland.

Annons

– Det blir naturligtvis ett tapp för oss under de kommande veckorna, säger Lars Johansson vid Byxelkroks Gästhem. En del av dem som hade planerat en semesterrutt via Öland till Gotland eller tvärtom med uppehåll här kommer säkert att lägga om sitt resande.

Än så länge kan Lars inte ge klart besked om aktuella avbokningar eftersom de måste göras on-line om bokningarna har gått den vägen. Först då får Gästhemmet bekräftelse på eventuella ändringar.

– Men redan i lördags eftermiddag hade vi fått några avbokningar. Det är ju också gäster som bor hos oss nu som vill stanna några dagar extra, vilket vi tyvärr inte kan erbjuda just nu.

Även Anna Barkewall på Böda Sands camping har som en följd av färjestoppet fått avbokningar av gäster som skulle ha bott på campingen några dagar.

– Framförallt kommer vi att missa spontangäster under de första veckorna i augusti. Vi har märkt att färjetrafiken har gett oss en förlängd säsong både på för- och sensommaren, säger Anna som kommer att göra allt hon kan för att trafiken mellan Öland och Gotland skall tas upp igen.

– De senaste årens färjetrafik har varit bra för oss och bra för hela norra Öland. Jag hoppas innerligt att följden av detta inte blir att färjorna mellan Öland och Gotland upphör för gott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons