Annons
Nyheter

Åtgärder på gång i Köpstaden

Nyheter • Publicerad 27 maj 2011

FÄRJESTADEN

För två veckor sedan var Mörbylånga kommuns tillgänglighetsråd på Ölands Köpstad för att kontrollera handikappvänligheten.

Annons

Då hade inte mycket hänt sedan besöket för två år sedan. Den här gången har det gått desto snabbare.

– Vi har bland annat lyft bort dörren mellan toaletterna och den breda gången. Nu måste man fortfarande öppna dörren in till själva handikapptoaletten men jag tror att det här minimerar problemen, och det var ett av de påpekanden som tillgänglighetsrådet hade, säger centrumchefen Birgitta Josefsson.

Även handtorken på handikapptoaletten har lagats.

MARKERINGAR

En synlig åtgärd som kommer att vara klar före midsommar är markering av skyltfönster i hela köpcentret samt trappavsatser och ramper utanför Systembolaget och djuraffären.

– Vi har en avsaknad av sådant idag. Och det är många som är nära att trilla utför trapporna, det behöver man inte vara synskadad för att göra, säger Birgitta Josefsson.

Alla skyltfönster kommer att markeras på 90 respektive 140 centimeters höjd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons