Annons
Nyheter

Återvinningen ska bli bättre

Nyheter • Publicerad 24 maj 2008

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och Borgholms kommun har nu gått igenom de tio återvinningsstationer FTI har i kommunen och enats om en rad åtgärder.

Bland annat ska FTI successivt rusta upp återvinningsstationerna med målet att alla ska få en enhetlig utformning.

Annons

Återvinningsstationen på Per Lindströms väg behöver eventuellt flyttas om planerna på byggnation av marken genomförs. Då detta är en så kallad dubbelstation vill FTI om möjligt att den delas och ersätts med två nya stationer på lämpliga platser i Borgholm.  Återvinningsstationen i hamnen vid Byxelkrok ska byggas om för att fungera bättre och containern för hushållsavfall som finns på samma plats ska tas bort. Stationen i Löttorp kommer att inhägnas och förses med belysning.

– Tömning och städning fungerar bra utom under sommarperioden då belastningen är avsevärt större. Därför kommer vi att utöka tömningen av behållarna under denna period, säger Anneli Viberg vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons