Annons
Nyheter

Åtalade hotellägaren anser att säkerheten låg på ”skälig nivå”

Nyheter • Publicerad 8 november 2007

BORGHOLM

Den för vållande till annan död åtalade hotellägaren Owe Fransson vill inte prata med Ölandsbladet.

Annons

– Han vill bli befriad från massmedia, säger försvarsadvokaten Bengt Stridh.

Owe Fransson ser sig själv som oskyldig.

– Han anser sig inte ha gjort något fel. Det rör sig om en olyckshändelse, säger Bengt Stridh.

Försvarsadvokaten har ännu inte riktigt hunnit sätta sig in i åtalet mot sin klient. Det tar tid att gå igenom förundersökningen som är på drygt 230 sidor.

”DET ÄR EN STOR TRAGIK”

– Först ska som sagt åtalet gås igenom noggrant. Sedan kommer vi troligtvis att låta en utomstående expert titta på utredningsmaterialet. Jag har två pärmar och det skulle kunna ge något annat än Haverikommissionens utredning, säger Bengt Stridh.

Haverikommissionens arbete har tagit tid.

– Det är alltid olustigt när sådant här inte får något snabbt avslut och det gäller förstås för alla inblandade. Det är en stor tragik, säger Bengt Stridh.

”SKÄLIG BRANDSÄKERHET”

Owe Fransson säger i polisförhör att ”hotellet låg på en skälig nivå” när det gäller brandsäkerheten. Han säger vidare att ”jag informerade folk i personalen om det hände något”, apropå frågan om han gjorde några brandskyddshöjande åtgärder.

Annons

Owe Fransson uppger i polisförhören att tanken var att hotellpersonalen skulle utbildas i räddningstjänst under 2004. Enligt Fransson planerades den första utbildningen i slutet av april månad. Bara veckorna innan branden.

PETER BOSTRÖM

Läs meri dagens pappersutgåva av Ölandsbladet: ”Två par räddades, ett tredje dog i elden”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons