Annons
Nyheter

Årets tyngsta stöld? 36 pilträd borta på Kalvhagens camping

Nyheter • Publicerad 13 november 2007

MÖRBYLÅNGA

Vem stjäl 36(!) pilträd? Eller snarare vem orkar gräva upp 36 pilträd och kånka iväg med dem? Och varför? Mysteriet tätnar och frågorna hopar sig i Mörbylånga där årets förmodligen tyngsta stöld begick i helgen. Men det finns misstänkta...

Annons

Den relativt nyblivne campingägaren Raimond Dienfer, som nu gör ett försök att rycka upp det som en gång i tiden gick under den imponerande benämningen ”Mörbylånga Havsbad” men som nu återtagit sitt mer modesta namn Kalvhagens camping, har det inte lätt. Första sommaren med regn och rusk var inget vidare, stölder i både kiosk och campingstugor har inte gjort saker och ting lättare – och så nu stöld av 36 noggrant planterade pilträd.

– Tja, man kan ju undra var jag hamnat någonstans, suckar Raimond Dienfer.

– Mörbylånga...vad är det här för ställe egentligen? undrar han.

ÖDSLIGT

Raimond lät plantera pilträden för knappt en månad sedan.

– Jag ville låta rama in campingen lite grand. Det ser så ödsligt ut annars med all den här platta marken vid stranden.

Men alla gillade uppenbarligen inte Raimonds idé. Det dröjer inte länge förrän klagomålen började dyka upp i högst konkret form.

– Det var en person som kom hit och ryade om att jag inte fick plantera träd eftersom det störde deras utsikt.

Raimond blev lite osäker. Hade den klagande rätt? Ett snabbt besök på kommunens miljö- och byggnadsavdelning visade emellertid att det inte finns några särskilda regler för trädplantering på egen mark.

– Det är min mark och dessutom gränsar den inte till någon privat mark överhuvud taget. Närmsta ”granne” är kommunen.

Annons

IMPONERAD

Raimond lät alltså plantera 36 pilträd i en snygg rad enligt konstens alla regler. Men någon gång under helgen försvann vartenda träd.

– Vilket företag, att gräva upp 36 hyfsat stora trädplantor och forsla bort dem. Hade jag inte varit så förbannad så kunde man blivit imponerad, säger Raimond som polisanmält tilltaget.

– Det är ju både stöld, egenmäktigt förfarande och Gud vet vad.

Raimond tänker dock inte ge upp utan biter sig fast med sin camping. Men tillväxten är förstås något hämmad just nu.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons