Annons
Nyheter

Årets ölänning i svår bilkrasch: ”Det är obegripligt att vi lever”

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

ALBRUNNA

Årets ölänning 2007 Kay Wiestål råkade i förrgår kväll ut för en trafikolycka, där han klämdes fast i bilvraket.På onsdagen hoppades han få lämna sjukhuset, trots skador i nacke och öga.

Annons

Kay Wiestål – Årets ölänning, Victoriadagens skapare, idrottsmanagern och kungens vän – var på väg till ett extra möte med Grönhögens Golfklubb tillsammans med styrelsekollegan Sylve Ohlson när olyckan inträffade. Vid Albrunna Allé tvingades Wiestål väja för ett djur, fick sladd, voltade och hamnade upp och ner med bilvraket i diket. Kay Wiestål satt fastklämd och fick hjälpas ur av Degerhamns räddningstjänst. På onsdagen hoppades i alla fall Kay Wiestål få lämna sjukhuset, trots skador i nacke och öga.

– Det är obegripligt att vi lever, säger Kay Wiestål, från sjukhussängen.

Han är rejält omskakad av olyckan. Vanligtvis brukar han vara mannen som aldrig stressar upp sig. Spelar ingen roll om han har med tv-producenter, världsstjärnor eller kungafamiljsmedlemmar att göra.

NACKSKADOR

Tisdagskvällens våldsamma bilolycka har tagit på krafterna:

– Det är tufft...

Förhoppningen är i alla fall att han ska kunna lämna sjukhuset redan under onsdagen. Kay Wiestål har skador både i nacke och rygg samt vänster öga. Nacken är det största bekymret.

Sylve Olsson drabbades också han av nackbesvär, men klarade sig lindrigare än Kay Wiestål. I den första passerande bilen efter olyckan satt en kvinna som arbetar vid vårdcentralen i Mörbylånga och i den nästkommande bilen fanns otroligt nog ytterligare en kvinna som arbetar inom vården – så Wiestål och Ohlson fick snabb omvårdnad.

”ETT UNDER”

Ölandsbladets frilansfotograf Roland Andersson beskriver det som ett under att de inblandade i olyckan inte blev värre skadade.

Annons

– Bilen såg helt enkelt för jävlig ut.

Det finns inga brottsmisstankar kring olyckan. I samband med olyckan stängdes vägen av i båda riktningarna för att räddningspersonalen skulle kunna arbeta ostört.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons