Annons
Nyheter

Arbetsplatsolycka på Cementa

Nyheter • Publicerad 3 januari 2006

DEGERHAMN

Strax efter lunch i går (måndag) inträffade en arbetsplatsolycka på Cementas fabrik i Degerhamn, när en man fastnade med armen i ett transportband.

Annons

Degerhamns räddningstjänst var snabbt på plats, men tog beslutet att avvakta med att ta loss mannen tills läkare kom till undsättning eftersom man fruktade att läget annars kunde förvärras.

Vid halvtvåtiden kunde dock mannen, som hela tiden var vid medvetande, befrias från transportbandet och fördes sedan med ambulans till Länssjukhuset i Kalmar. Där kunde det som väl är konstateras att skadorna på hand och underarm inte var så allvarliga som man först befarat.

Räddningstjänsten stannade dock kvar på fabriken och samlade personalen så att de som kände att de behövde kunde få tala igenom det som hänt.

LYCKADES SJÄLVSTANNA BANDET

Den skadade arbetade ensam högst uppe i fabriken, där stenen tas in för att malas i råverket, men lyckades tack vare ett nödstopp själv stanna bandet.

Hur olyckan kunde ske är ännu ej klarlagt. En bidragande orsak tros dock vara det lerlager som kan bildas på banden vid våt väderlek. Det inträffade kommer nu att utredas av Arbetsmiljöverket och polisen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons