Annons
Nyheter

Anställd slet i dement man

Nyheter • Publicerad 11 mars 2013

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

En anställd på ett demensboende i Mörbylånga kommun uttalade sig kränkande till en boende och slet i mannen. Det fick kollegorna att göra en anmälan till Socialstyrelsen, enligt Lex Sarah.

Annons

Den anmälda händelsen skedde inne på rummet hos en dement man i november förra året. Två ur personalen blev vittne till hur deras kollega röt åt, drog och slet i brukaren. Den demente mannen har svårt att sätta sig upp själv, varför den anställde tog tag i armarna och försökte slita upp honom samtidigt som den anställde skrek att mannen ”fan får hjälpa till”. Den anställde ska också ha använt kränkande ord och kallat mannen för ”gubbe”.

De båda kollegorna anmälde händelsen och har uppgett att den anställde även har höjt rösten till andra boende. I anmälan till Socialstyrelsen är händelsen rubricerad som ”ett allvarligt missförhållande”.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons