Annons
Nyheter

Anonyma brev oroar

Nyheter • Publicerad 16 januari 2006

Åtal till trots – kvinnan fortsätter att skicka brev fyllda av rashat och religiös förvirring till personer på Öland.– Breven är obehagliga, men mer än så är det inte, lugnar Sven Stensson vid borgholmspolisen.

Breven är en följetong och såg sin topp för några år sedan då kvinnan var bosatt i Köpingsvik. Grannar till henne och andra personer på orten kunde flera gånger i månaden hitta ofrankerade brev i brevlådan med osammanhängande budskap där mordhot och hat mot judar, svarta och medlemmar av det engelska kungahuset var i legio.

Annons

Sedan hennes flytt från Öland har brevskörden minskat, men då och då drabbas någon.

– Min mamma fick nyligen ett sånt här brev för andra gången och hon tycker det är jätteobehagligt, berättar en kvinna för Ölandsbladet.

– Det är ju hemska saker som sägs i brevet. Mamma är orolig och undrar vad hon ska göra.

Polisen i Borgholm manar till lugn.

– Breven är obehagliga, men mer än så är det inte. Det har aldrig hänt något, bedyrar Sven Stensson.

– De som drabbas kan lämna in breven här på stationen, det är bra om breven dokumenteras.

Kvinnan är åtalad där rättegång var planerad i Kalmar dagarna innan jul. På rättegångsdagen lyste hon dock med sin frånvaro.

– Hon skulle hämtas på adressen där hon bor, men fanns inte på plats när patrullen kom dit. Så rättegången ställdes in, berättar Sven Stensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons