Annons
Nyheter

Ännu en ny cykelväg på gång

Nyheter • Publicerad 16 januari 2008

ÖLAND

Cykelvägen mellan Färjestaden och Mörbylånga blev som bekant en av de större trafiktekniska succéerna som Vägverket åstadkommit under senare tid. Och nu är det kanske dags för en upprepning. Under 2008 börjar arbete på ett cykelstråk till Borgholm.

Annons

Ett flertal motioner och medborgarförslag på det gemensamma temat cykelvägar har behandlats i Mörbylånga kommunfullmäktige. Bland annat har det rört sig om cykelvägar längs Storgatan i Färjestaden och i omgivningarna runt Algutsrum. Men Vägverket har sina så kallade prioriteringsplaner och överst i ”cykelvägshögen” ligger ett cykelstråk mellan Färjestaden och Borgholm.

ANNAT FÅR VÄNTA

Under 2008 lovar också verket att ”verkställa deletapper för detta cykelstråk.” Med andra ord får andra cykelvägar vänta. Eller som Vägverket så elegant uttrycker det: ”De långsiktiga planerna är på väg att revideras och inför en ny regional transportplan för tiden 2009–2019 får de önskemål som kommer från kommunen, företag och privata intressen prövas utifrån planernas inriktning och i ett övergripande perspektiv för länet.”Med andra ord ’fat chance’ som engelsmännen säger. Vägverket lovar dock att ”ta till sig önskemålen.”

”FRAMGÅNGSRIKT”

Verket avslutar sin skrivelse till kommunen angående ovan nämnda cykelvägar i Färjestaden med att påpeka hur duktiga man annars varit i Mörbylånga: ”Vi är övertygade om att samverkan på olika nivåer som vi har gjort när det gäller cykelvägen Färjestaden–Mörbylånga är ett framgångsrikt recept.”Jodå, visst är cykelvägen bra – om än inte riktigt färdig. Det fattas asfalt på några hundra meter i höjd med Vickleby. Dessutom tog det över tio år att fixa cykelleden...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons