Annons
Nyheter

Ann-Sofie, städad stipendiat

Nyheter • Publicerad 31 januari 2009

– Jag är helt överväldigad och känner mig mycket hedrad.

– Det här är verkligen ett erkännande för att vi lyckats med vår verksamhet.

Annons

Det var Ann-Sofie Lindströms spontana kommentar när hon i fredags fick motta Intresseföreningen Ölands Norras företagarstipendium på 10 000 kronor plus blommor.

Ann-Sofie Lindström driver sedan åtta år Persnäs Allstäd, ett företag som expanderat och som idag sysselsätter sex personer.

– Hemstädningen har ökat tack vare avdraget för hushållsnära tjänster. Jag kunde väl aldrig ana den här utvecklingen när vi startade företaget, säger Ann-Sofie.

– Våra kunder består av både inflyttare och bofasta barnfamiljer från Stora Rör till Byxelkrok. Och vi utför även byggstädning, bland annat åt Folke Nilssons byggfirma. Så här års är det lite lugnare, men till våren är det många sommargäster som vill ha stugan städad och fönstrena putsade inför säsongen. Och vi hjälper dem även att städa på hösten när de ska stänga igen stugan för vintern, säger Ann-Sofie Lindström.

Och så här lyder motiveringen för stipendiet:

”Ann-Sofie Lindström har på ett föredömligt sätt visat att man framgångsrikt kan starta nya företag på norra Öland. Med målmedvetenhet, uthållighet och seriositet har Ann-Sofie i Persnäs Allstäd skapat och utvecklat ett livskraftigt, seriöst och rumsrent företag.”

Det var fjärde året som intresseföreningen delade ut stipendiet. Tidigare stipendiater har varit Ölandsfärjan, Sandviks fiskaffär och gatukök och Silverstrands Trafik AB.

Intresseföreningen Ölands Norra har verkat i 20 år och har idag cirka 150 medlemmar. Föreningen, som bland annat ansvarar för solmätaren i Kroken, som satt Öland i topp i Solligan, och turistbyrån i Byxelkrok, kommer den 7 februari att hålla sin årliga medlemsfest med dans på Hornsjöns pensionat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons