Annons
Nyheter

Anhölls efter dödshot mot familjen

Nyheter • Publicerad 6 januari 2006

Efter att ha hotat sin egen familj och handgemäng med polisen anhölls mannen från Borgholm.– Han satt i ett dygn och är misstänkt för olaga hot, misshandel och våldsamt motstånd, berättar kriminalinspektör Urban Stark.

När hustrun sa nej till spritinköp krossade den kraftigt berusade 40-åringen från Borgholm köks-stolen mot diskbänken.

Annons

– Då sa hustrun att hon skulle ringa polis varpå mannen hotade att slå ihjäl både henne och sonen, berättar kriminalinspektör Urban Stark vid kalmarpolisen.

– Samtidigt som det uttalade hotet höjde mannen ett strykjärn över sitt eget huvud i ett fysiskt hot och det finns även uppgifter om att han under trätan plockat fram en kniv och kastat på diskbänken.

Trots hotet ringde hustrun polisen och patrullen från Kalmar plockade in mannen.

– Under transporten in till Kalmar försökte mannen få upp bildörren, men det gick inte eftersom barnlåset var på. Då försökte han sparka sig ut varpå poliserna stannade för att sätta på handbojor och då blev det lite bråk, rapporterar Urban Stark.

video-förhör

Dagen efter, på onsdagen, släpptes 40-åringen.

– Han har inga belastningar sedan tidigare och anhölls på grund av kollusionsrisk, det bedömdes att han vid ett snabbt frisläppande kunde fördärva den pågående utredningen.

– Ett enda telefonsamtal kan förstöra allt.

Samtidigt som mannen var anhållen genomförde polisen förhör med hustrun.

– I sådana här fall hålls den misstänkte inlåst under en kort tid för att vi ska kunna genomföra förhör med till exempel hustrun. Dessa förhör video-inspelas eftersom den misshandlade ofta ändrar sin berättelse när den misstänkte kommit hem och det är precis så vi har gjort i det här fallet.

Annons

40-åringen från Borgholm är misstänkt för olaga hot, misshandel och våldsamt motstånd.

– Hot på grund av de uttalade hotet, misshandel då mannen ruskat om hustrun varvid hon fick blåmärken på överarmen samt våldsamt motstånd efter handgemänget med polispatrullen, sammanfattar Urban Stark.

Varför släpptes han?

– Eftersom åklagaren ansåg att mannen inte längre kunde störa utredningen.

I förhören påstod 40-åringen att han inte mindes något av händelsen.

– Hans minnesbild är vag, bekräftar Urban Stark.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons