Annons
Nyheter

Algutsrum blev skådeplats för stor katastrofövning

Nyheter • Publicerad 20 oktober 2006

ALGUTSRUM

En bil ligger på taket vid sidan av vägen. Föraren är svårt skadad, men ännu vid medvetande. En alltför vanlig syn för ambulanspersonalen. Denna gång var det som väl är bara övning.

Annons

Under förra veckan hölls en tredagarskurs för läkare, tandläkare, sköterskor och ambulanspersonal med totalt 23 deltagare från hela länet. Syftet var att drilla katastrofberedskapen i händelse av större olyckor.

Efter två dagars teori och diskussioner på Hotel Skansen, var det i torsdags kväll dags att omsätta kunskaperna i praktiken ute vid industriområdet i Algutsrum.

ETT ORDNAT KAOS

Det rådde ett ordnat kaos på ”olycksplatsen”. I snart sagt varje buske låg skadade intill omkullvälta bilar. Brandbilar och ambulanser kantade vägsträckan, där räddningspersonal sprang om vartannat – men alla visste uppenbarligen precis vad de skulle göra.

Förutom kursdeltagarna, av vilka flera även agerade skademarkörer, deltog också Räddningstjänsten från Färjestaden och Torsås, vilka bidrog till att göra övningen ännu mer realistisk.

Kursen avslutades dagen därpå, då man bland annat gick igenom lärdomarna av torsdagskvällens övning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons