Annons
Nyheter

Äldre i fokus

Nyheter • Publicerad 20 april 2009

Broschyr-tider väntar för 2 400 hushåll i Borgholm. Snart landar trycksaken ”Seniorinformation” i deras brevlådor. Plus den lite mer anspråkslösa ”Ett aktivt liv”.

– De här ska vi sätta i händerna på de 65-plussare som frågar sig vad man kan göra här i Borgholm, säger Lars Sjöqvist från lokala PRO.

Annons

Någon timme innan invigningen av Äldreveckan i Borgholm kallar Folkhälsorådet till presskonferens, med både stolhet och glädje presenteras något alla äldre i kommunen (och dit räknas de som fyllt 65 eller mer) ska få ta del av. Efter idogt arbete av elever på Ölands-gymnasiets sjuksköterskeutbildning har de första exemplaren av broschyren ”Seniorinformation” lämnat tryckeriet.

– En helt ny broschyr med fokus på kommunal service. Sedan tidigare finns broschyren ”Ett aktivt liv” där föreningar och församlingar presenterar olika aktiviteter och den kompletteras nu med ”Seniorinformation”, säger Folkhälsosamordnaren Emma Gustavsson.

– De täcker lite olika behov, dels för de som rör på sig, dels för de som behöver stöd.

Tungviktarna inom det pensionerade föreningslivet gillar vad Folkhälsorådet och sjuksköterskeutbildningen arbetat fram.

– Informationen tar upp det folk undrar om, säger Claes Lindemark från SPF.

– De här ska vi sätta i händerna på de 65-plussare som frågar sig vad man kan göra här i Borgholm, förklarar Lars Sjöqvist från lokala PRO.

På grund av leveransproblem för ”Seniorinformation” dröjer det ett tag till innan publikationerna hamnar rätt, hos 65-plussarna. Planeringen sa till Äldreveckan, men ännu har personalen på dagcentret Cikorian inget mer än adresslappar och kuvert att hantera.

Föreståndare Ulla Albevik tar tillfället i akt att ”ragga” efter fler liknande jobb för de sju i personalen på dagcentret.

– Vi vill ha mer jobb! Sådana här stora massutskick är kalasbra för oss.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons