Annons
Nyheter

Alarmerande om 112: SOS har inte tid att svara på alla samtal

Nyheter • Publicerad 11 juni 2008

KALKSTAD

Lantbrukare och räddningstjänst lyckades släcka gräsbranden i Kalkstad. Men när kvinnan som upptäckte branden försökte ringa 112 fick hon inget svar. Alla telefonister var upptagna.

Annons

– Jag pratade med chefen för SOS i går (läs tisdags) och han berättade att all tillänglig personal var inkallad och att man svarade så mycket man bara kunde i telefonerna. Just nu är det så mycket bränder att sos får otroligt mycket samtal, berättar Göran Andersson vid räddningstjänsten i Färjestaden.

Rådet till den som behöver komma fram till SOS:

– Lägg inte på! Det kommer svar även om det kan dröja, men lägg inte på för då hamnar du sist i kön igen, säger Göran Andersson.

TELEFONMÖTE

I tisdagskväll hade räddningschefer i Kalmar län, Kronoberg och Blekinge telefonmöte med Räddningsverket, för att analysera den rådande situationen. Det är snustorrt i markerna. En gnista kan på kort tid åstadkomma stor skada i den hårda blåsten. Räddningsverket spår dock att situationen kan komma att förbättras med förväntat regn under torsdagen. Även den öländska räddningstjänsten är på helspänn.

– Ja, det kan man lugnt säga. Kraftig blåst och krut-torrt i marken, då gäller det att vara beredd, säger Göran Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons