Annons
Nyheter

Affär för den med barnasinne

Nyheter • Publicerad 29 januari 2008

BORGHOLM

– Det har varit tio jätteroliga år, men nu känns att det är dags att gå vidare och hitta på något nytt. Vad det ska bli vet vi ännu inte, men fortsätta att jobba vidare ska vi, säger Ulf Lang, som tillsammans med sambo Helene Gottfridsson driver Tekniska Magasinet, vilket nu är till salu.

Annons

– Vi har ännu inte gått ut på marknaden riktigt, men ryktet har spritt sig och några spekulanter har hört av sig, säger Ulf som alltså innehaft leksaksaffären och parfymeriet i tio år.

Han har tidigare jobbat tio år på mejeriet, tio år på Föreningsbanken, och lika länge här och funderingarna att avyttra har funnits den senaste tiden.

– Beslutet tog jag på nyårsdagen under en promenad med hunden.

GRILLNING OCH KANOT

Att de nu bestämt sig för att sälja beror emellertid inte på att rörelsen går knackigt.

– Nej, omsättningen har ökat varje år. Och förra året var det allra bästa. Vi hade både den bästa julihandeln och julhandeln och ökningen var drygt åtta procent.

En förklaring till detta är säkert att butiken varit både kvälls- och helgdagsöppen under sommar och storhelger.

– Sommarkvällarna har varit roliga, men det ska också bli kul att kuna tända grillen eller ta en tur med kanoten, som knappt varit i sjön, framöver, säger Ulf Lang.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons