Annons
Nyheter

Adertontaggad älgtjur fälld

Nyheter • Publicerad 5 december 2008

Blott tjugoårige Marcus Janzon på Kastlösa gård är dagens stjärna på skyttehimlen.

Med ett välriktat skott i bogen skickade han skogarnas konung, den udda adertontaggade älgtjuren till de sälla jaktmarkerna. Och detta är verkligen unikt.

Annons

Marcus fader Johan och hans farfar Karl-Herman har under årens lopp som mest fällt tolvtaggare. Och så kommer yngsten i familjen och sätter gamlingarna på plats. Bra rutet.

Marcus har en relativt ny jägarexamen men han har redan knäppt en silverbock och så nu denne trehundrakilos älgbjässe. Och han skjuter med farfaderns gamla huskvarnagevär, som fått nytt kikarsikte. Marcus är utan tvekan en skicklig jägare med säker hand, förivrar sig inte och har skärpa och vaksamhet. Han sparar på krutet och skickar sällan iväg mer än ett skott på bytet.

Nu blir det älgkött, melodypotatis, rödlök och portvinsskyad gräddsås på julbordet hemma på den anrika släktgården och det är "Kastlösa herrar" som ska smaka och njuta.

Ölandsbladets jaktexpert gratulerar till en synnerligen lyckosam jägarbedrift.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons