Annons
Nyheter

7-årige Hampus klättrar

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013

FÄRJESTADEN

Förra året besteg de Kebnekaise tillsammans. I år var det dags att ta sig an Nordens högsta berg – Galdhøpiggen. Men Hampus, 7 år, från Färjestaden, och pappa Jonas Andersson lyckades inte ta sig hela vägen upp på grund av snöstorm och starka vindar.

Annons

– Det blåste så mycket att en vuxen människa hade fått lägga sig ner före oss, säger Jonas. 

Sedan Hampus var fyra år har han klättrat i berg tillsammans med sin pappa Jonas. De började vandra i Jämtlandsfjällen då han var fyra år, och senare samma höst tittade Hampus på ett barnprogram där de var på Kebnekaise.

– Han frågade mig om man kunde gå upp där. Och jag sa, "när du är sex år så ska det nog gå", så sedan dess hade vi bestämt att vi skulle göra det, säger Jonas.

IMPONERADE

När de nådde toppen på Kebnekaise stötte de på två norrmän som var imponerade av Hampus och att han som så ung bestigit berget.

– De sa "då må du komma och bestiga Galdhøpiggen", och så blev det så, säger Jonas.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

STINA GUSTAFSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons