Annons
Nyheter

6 miljoner i busspengar

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

TORSLUNDA

I 25 år har eleverna i Torslunda idrottat på annan ort. Ett läsår kostar kommunen ungefär 250 000 kronor - bara i bussavgifter.

Annons

– Sedan får vi räkna till personalavgifter och annat. Självklart blir det stora belopp under alla år som vi stått utan idrottshall, säger Linne Danielsson, rektor på Torslundaskolan. Samtidigt som hon konstaterar att arbetsmiljöproblemen är det allvarligast med situationen. Men visst har även kommunens plånbok tunnas ut av kostnaderna under det långa loppet utan sporthall såväl som slöjdsal.

Inflationen gör förstås att det är svårt att räkna ut en totalsumma. Men i nu läget betalas 250 000 kronor till Kalmar läns trafik per år. Detta innebär ungefär 6 miljoner på 25 år. Och en ny idrottshall kostar i nuläget cirka 20 miljoner. Vilket den förstås inte gjorde 1987.

– Nu blir vi bortvalda igen. De skjuter på problemet igen, jag vet inte för vilken gång i ordningen. Det är frustrerande..

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons